donderdag 31 juli 2014

Recept ijskoffie

In de zomer drink ik graag ijskoffie en het is heel makkelijk te bereiden met slechts een paar ingrediënten.



Benodigdheden:
Afgekoelde/koude koffie 
2 bolletjes slagroomijs of roomijs
Suiker of koffiesiroop (bijv. Caramelsiroop)

We gaan aan de slag!
Zet koffie en schenk een glas voor 2/3 vol met koffie. Wanneer je de koffie op smaak wilt brengen met suiker dan kun je dat het beste doen wanneer de koffie nog warm is zodat de suiker erin goed oplost.    
Kies je voor een koffiesiroop zoals ik heb gedaan dan kun je deze ook toevoegen als de koffie koud is. Belangrijk is om de koffie goed af te laten koelen en evt nog in de koelkast te zetten voor een nog koudere koffie. Doe daarna 2 bolletjes ijs in de koffie en roer dit goed door de koffie en breng eventueel nog op smaak met een koffiesiroop naar keuze. Je kunt dit recept ook maken in een blender.

Nu kun je lekker genieten van je eigen gemaakte ijskoffie!

woensdag 30 juli 2014

Recept Pletskeskoek

Hallo allemaal!
Vandaag wil ik een limburgs recept met jullie delen waarbij je geen oven nodig hebt.
We gaan pletskeskoek maken, ook wel koekjeskoek genoemd.



Ingrediënten:
2 pakken theebiscuitjes
1 pakje ongezouten roomboter
175 gram licht bruine basterdsuiker
1 mok afgekoelde espresso of sterke koffie
Hagelslag


Nu gaan we aan de slag!
We gaan eerst de crème maken. Doe de roomboter in een kom en roer deze glad met een mixer. Voeg de basterdsuiker toe en meng dit goed door. Daarna giet je beetje bij beetje afgekoelde koffie erbij. Tussendoor proeven voor de gewenste koffiesmaak. Ik heb ongeveer 1/3 van de afgekoelde koffie gebruikt voor de crème. 
De rest van de koffie hebben we nog nodig en kun je alvast in een aparte schaal of diep bord gieten.
Doop 1 voor 1 de koekjes in de afgekoelde koffie en leg bijvoorbeeld 2 rijen van 3 koekjes in de lange weg op een schaal, plaat of bord. Ik heb zelf hiervoor een cakeschaal gebruikt.
Op de koekjes smeer je nu een laagje van de crème en daarna maak je weer een laag met koekjes die je eerst doopt in de afgekoelde koffie voordat je ze op het laagje crème legt. Zo ga je verder totdat je nog een kleine hoeveelheid crème over hebt om de pletskeskoek mee af te smeren. Wanneer je de pletskeskoek afgesmeerd hebt aan de bovenkant en zijkanten dan strooi je op de bovenkant een laagje hagelslag en zet je hem voor minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Lekker bij de thee/koffie!




Welkom!

Welkom op mijn blog!
Mijn naam is Wendy, getrouwd, mama van een dochter en heb 2 hele lieve katten.
Ik kook en bak ontzettend graag en wil in mijn blogs lekkere en makkelijke recepten, foodfoto's en reviews met jullie delen.
Ik hoop dat jullie met plezier mijn blogs zullen bekijken en recepten gaan uitproberen:-)

Liefs, Wendy