vrijdag 22 mei 2015

Oreo Monchou taart

Deze Oreo Monchou taart is echt super lekker. Erg gemakkelijk om te maken en je hebt er geen oven voor nodig.

Benodigdheden:
(Voor de bodem)
1 rol Oreo koekjes
50 gram roomboter

(Voor de vulling)
500 ml slagroom
2 bakjes Monchou (400 gram)
150 gram fijne suiker
1 rol Oreo koekjes 

Om te garneren: 
Een aantal Oreo koekjes omhuld met witte chocolade of melkchocolade.

We gaan beginnen met het maken van de bodem. Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier.
Maal de Oreo koekjes fijn en doe deze in een kom. Smelt de boter in een pannetje. 
Roer de boter door de gemalen Oreo koekjes en meng dit goed door. Doe het mengsel in de springvorm en druk dit met de bolle kant van een lepel goed aan op de bodem. De springvorm zet je nu in de koelkast zodat de bodem stevig kan worden en deze haal je eruit zodra je de vulling klaar hebt.

Nu gaan we de vulling maken voor de taart. Klop de slagroom op. 
Meng in een andere kom de monchou met de suiker tot een glad mengsel. Daarna roer je de opgeklopte slagroom erdoor. Maak de Oreo koekjes fijn. Kleine stukjes zijn prima, dit hoeft niet zo fijn gemaakt te worden zoals de bodem.
Roer de Oreo koekjes door het mengsel van de Monchou en de slagroom en verdeel dit over de bodem van de taart.
Garneer met stukjes Oreo koekjes omhuld met witte chocolade. Je kunt ook kiezen voor Oreo koekjes met melkchocolade, net wat je zelf het lekkerst vindt.
De taart moet nu een paar uurtjes opstijven in de koelkast en kan daarna aangesneden worden om er vervolgens lekker van te gaan smullen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten