Benodigdheden:
1 liter groentebouillon
250 ml kokosmelk
350 gram rode linzen
1 blik gepelde tomaten
1 ui (gesnipperd)
2 wortels (fijn gesneden)
2 tl kerriepoeder
1 tl Korianderpoeder
2 tl komijn
1 tl kurkuma
Chilipoeder naar smaak
Was de rode linzen voor gebruik, niet weken laten.
Verhit (kokos) olie in een ruime pan en fruit de gesnipperde ui en laat de specerijen ook even mee bakken.
Doe de gepelde tomaten en de fijn ge sneden wortel erbij en laat even pruttelen. Voeg vervolgens de groentebouillon, de rode linzen en de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 20-25 minuten koken (regelmatig roeren) totdat de linzen gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Mocht je de soep te dik vinden dan verdun je deze met water.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten