vrijdag 6 februari 2015

Ontbijtrecept: gebakken havermout met appel

Ontbijt is de belangrijkste start van de dag. 
In de koude maanden van het jaar wordt ik blij van een warm ontbijt.
Dit ontbijt van havermout met melk, appel, rozijnen en kaneel wordt in de oven gebakken en heeft de smaak van appeltaart. 



Benodigdheden voor 1 persoon:
40 gram havermout
150 ml melk (je kunt ook kiezen voor plantaardige melk)
1 halve appel in fijne stukjes
1 eetlepel rozijnen
1 tl kaneel of koekkruiden
1 el honing (als je van zoet houdt)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de havermout met de melk, rozijnen, fijn gesneden appel en kaneel of koekkruiden en als je van zoet houdt dan voeg je er nog honing aan toe.
Wanneer alles goed gemengd is, doe je de havermout in een ovenbestendig kommetje.
Bak de havermout in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.

Nu kun je genieten van dit warme en gezonde ontbijt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten