maandag 23 februari 2015

Recept carrot cake muffins

Met wortel kun je prima bakken, ze geven een licht zoete smaak aan het gebak. Carrot cake vind ik persoonlijk erg lekker maar bevat wel heel veel suikers. Deze carrot muffins zijn een stuk gezonder, je gebruikt alleen een beetje honing om ze zoeter te maken.



Benodigdheden:
80 gram geraspte wortel
75 gram bloem
75 gram fijngemalen havermout
60 ml kokosolie
2-3 el honing
2 tl bakpoeder
2 eieren (L)
1 tl koekkruiden 
Handje rozijnen
Handje fijn gehakte noten
Snufje zout

Wel de rozijnen in warm water ongeveer 10 minuten, giet het vocht af en dep ze droog.
Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven).
Mix de eieren luchtig in een kom. Spatel vervolgens de bloem, fijngemalen havermout, bakpoeder, koekkruiden, bakpoeder en een snufje zout door de eieren.
Voeg de geraspte wortel, rozijnen en noten toe en meng nog even even goed door elkaar.
Smelt de kokosolie in een pannetje en meng dit door het beslag.
Voeg honing naar wens toe om je beslag zoeter te maken. Ik gebruikte zelf 2 eetlepels honing.

Vul een muffinvorm met 6-7 papieren muffinvormpjes of gebruik siliconen muffinvormpjes. Verdeel het beslag en bak de muffins in 20-25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Doe de prikkertest om er zeker van te zijn dat je muffins gaar zijn.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten