Havermoutkoekjes zijn voedzaam. Ze zijn heel erg lekker en makkelijk te maken. In een afgesloten trommel kun je ze een aantal dagen bewaren.
Benodigdheden:
200 gram havermout100 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram roomboter
125 gram licht bruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
1 el melk
Snufje zout
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop de boter met de suiker luchtig en voeg daarna de havermout, zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe. Meng dit tot een mooi deeg. Maak van het deeg een rol, verpak deze in vershoudfolie en laat minimaal een uurtje opstijven in de koelkast. Snij de gekoelde rol in plakjes en leg op een bakplaat met bakpapier.
Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
Ze zijn ook heerlijk met rozijnen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten