Benodigdheden:
120 gram havermout
80 gram tarwebloem
2 eieren
3 rijpe bananen
75 ml sojamelk of halfvolle melk
75 gram gewelde rozijnen
3 eetlepels kokosrasp
1 zakje bakpoeder
1 tl kaneel
Mespuntje zout
Optioneel:
- 1-2 el honing om het bananenbrood zoeter te maken
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maal de havermout fijn en meng in een kom met de tarwebloem, bakpoeder, kaneel en zout) Prak de bananen zo fijn mogelijk met een vork of staafmixer. Kluts in een andere kom de eieren, doe daarna de bananenpuree erbij en de melk en meng even goed door. Voeg vervolgens de droge ingrediƫnten erbij en meng alles tot een gladde massa. Roer de rozijnen en de kokosrasp erdoor en doe het beslag in een ingevette cakevorm. In 45 tot 60 minuten gaar bakken in de voorverwarmde oven. Met een prikker kun je testen of het bananenbrood gaar is.
Variatietip: de rozijnen kun je ook vervangen door ander (gedroogd) fruit.
Fijn gehakte noten toevoegen aan het beslag is ook erg lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten