Lekker met rijst en bijvoorbeeld een frisse komkommersalade of met stokbrood. Ook ideaal om te maken voor een verjaardag en dan dit recept aanpassen aan hoeveelheid eters.
Benodigdheden voor 3-4 personen:
500 gram gekruid half om half gehakt
1 grote ui
Tomatenpurree (blikje 140 gram)
Mespuntje chilipoeder
Peterselie
Rol kleine balletjes van het gehakt en kook deze in kokend water in ongeveer 25 minuten gaar.
Fruit de gesnipperde ui aan in bakboter of olie en voeg de tomatenpurree en chilipoeder toe en bak deze even mee. Het bakken van de tomatenpurree is belangrijk om deze te ontzuren.
Voeg een aantal lepels van het vocht waarin je de gehaktballetjes gekookt hebt toe en roer tot een gladde saus. Voeg daarna weer lepels van het vocht toe totdat de saus de gewenste dikte heeft.
Daarna de gehaktballetjes mee verwarmen en als laatste fijngehakte peterselie (of gedroogde peterselie) toevoegen en dan is dit heerlijke gerecht klaar.
Smakelijk eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten