Klop de roomboter en de basterdsuiker romig met een mixer. Voeg de eidooier toe en meng door de boter en suiker. Voeg de bloem en een snufje zout toe en meng dit goed totdat er een stevig deeg ontstaat. Nu kun je de chocoladestukjes door het deeg mengen. Zorg voor een goede verdeling van de chocoladestukjes door het deeg. Ik heb een reep pure chocolade gebruikt en deze in kleine stukjes gesneden.
Maak een rol van het deeg en wikkel deze in vershoudfolie. Vorm de rol tot een driehoek. Leg het deeg nu voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Verwarm de oven (heteluchtoven) voor op 170 graden.
Snij met een scherp mes plakken van een halve cm en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Zorg voor voldoende afstand tussen de koekjes.
Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten goudbruin en gaar.
Laat de koekjes afkoelen en smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten