woensdag 18 februari 2015

Recept dadelballetjes

Deze dadelballetjes zijn een lekker en verantwoord tussendoortje. Ze zijn heel erg gemakkelijk en snel te maken. Wel is het handig als je een keukenmachine of staafmixer met hakmolentje hebt. In de koelkast blijven ze ten minste 1 week goed.



Benodigdheden voor 12 dadelballetjes:
100 gram ontpitte dadels 
35 gram gemengde noten
2 el pindakaas (suikervrij)
2 tl kokosolie
3 el kokosrasp

Doe de dadels in de keukenmachine. Gebruik je een hakmolentje met staafmixer dan adviseer ik om de dadels in kleinere stukjes te snijden. Voeg de noten, pindakaas en gesmolte kokosolie en meng tot er een egale pasta ontstaat. Het mengsel is klaar als het zich tot een plakkerige bal heeft gevormd. Wanneer je mengsel niet plakkerig genoeg is kun je nog een beetje kokosolie toevoegen.
Doe de kokosrasp op een bordje. Vorm van het mengsel kleine balletjes en rol ze door de kokosrasp en laat ze 2 uurtjes opstijven in de koelkast.

Nu kun je genieten van dit verantwoorde en lekkere tussendoortje!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten